Hudpleje

AHA & BHA

Gentle exfoliator – til alle hudtilstande

HVAD ER AHA & BHA

AHA står for alfa-hydroxysyre – en syretype, der stammer fra sukkerrør, mælk eller frugt. AHA’er fjerner de døde hudceller på overfladen af ​​din hud og fremhæver de friske nye hudceller.

 

BHA står for beta-hydroxy syre, en type syre, der stammer fra pilebark, vintergrønne blade eller sød birkebark. Ligesom AHA’er exfolierer BHA’er din hudoverflade – men de fungerer også dybt inde i dine porer.

Gentle Exfoliator

IZANEL Copenhagen
GENTLE EXFOLIATOR AHA & BHA EXFOLIATION
er en kemisk peeling hjælper med at fjerne gamle og beskadigede hudceller sammen med urenheder, der ligger på hudoverfladen og nede i porerne. En peeling af huden accelererer cellernes fornyelse af huden, hvilket giver en glattere hud med øget glans.

Et hvert menneskes hud danner døde hudceller, disse ligger på hudoverfladen og giver en ujævn, grålig og træt hud, de blokerer for meget af det du ellers forsøger at give din hud. Med IZANEL Copenhagen Gentle Exfoliator skal du kun bruge 2-5 min. for at fjerne de døde hudceller.  

AHA & BHA FORKEL

Eksfoliering/Peeling af døde hudceller har længe været kernen bag glødende, sund hud. Den nye generation af eksfolieringsmidler, der får fremhævet den ved hjælp af kemiske midler. For mig har en peeling/exfoliering været det produkt, der har været alfa omega i forhold til min egen handling imod acne samt en glødende hud og friskt look.

AHA’er og BHA’er – også kendt som alfa- og beta-hydroxysyrer – er de to mest almindelige eksfolierende syrer, som du kan se i hudplejeprodukter, og de findes ofte sammen og det findes også i mit nye produkt IZANEL Copenhagen Gentle Exfoliator

banner2

Hvad gør AHA  det nøjagtigt? Det blev for længe siden fastslået, at AHA’er nedbryder “limen” mellem døde hudceller, hvilket gør det muligt at bryde den døde cellebarriere.

Denne undersøgelse var den første, der opdagede, at glykolsyre reducerer koncentrationen af ​​calciumioner i overhuden. Senere forskning fandt ud af, at det gør det ved at skabe sure forhold i cellerne, hvilket gør det muligt for calciumioner at strømme ind til det punkt, hvor de overbelaster cellerne og udløser celledød (apoptose). En anden undersøgelse bekræftede, at mælkesyre indleder den samme proces, hvilket tyder på, at AHA’er har samme virkningsmekanisme.

På overfladeniveau hjælper BHA’er med at fjerne død hud ved at løsne proteinbindingerne mellem hudceller. De har også antiinflammatoriske og fotobeskyttende egenskaber.

Inde i dine porer har BHA’er flere virkningsmekanismer. De eksfolierer pore, så olie kan strømme mere frit ud, hvilket forhindrer ophobning af død hud og talg, der fører til tilstoppede og udstrakte porer.

De reducerer også mængden af ​​olie, din hud producerer, og bremser hastigheden af ​​hudcelleafgivelse. (Visse hudsygdomme, inklusive acne, er forbundet med hyperkeratinisering – hvilket betyder, at kroppen udsteder hudceller for hurtigt.) For eksisterende komedoner hjælper BHA’er med at opløse olie- og keratinpropper.

Eksfoliering og udjævning

AHA’er og BHA’er er begge effektive til at fjerne døde hudceller på overfladen og skabe en blød, glat struktur.

Farvejævning: Både AHA’er og BHA’er har vist sig at reducere tykkelsen af stratum corneum, det øverste hudlag bestående af døde hudceller. Dette giver din hud mulighed for at reflektere mere lys og se mere strålende ud.

Da de begge tilskynder til udgydelse af gamle, misfarvede døde hudceller, arbejder AHA’er og BHA’er for at nedtone mørke pletter og udjævne hudtonen.

Opstrammende og reducerende rynker:

Ved højere koncentrationer har AHA’er og BHA’er vist sig at øge tætheden af kollagen i dermis (Læderhuden der består af både fibre og bindevæv). Det betyder, at de begge kan hjælpe med at reducere fine linjer og rynker og forbedre hudens spændstighed.

Fugtoghedsgivende

AHA’er og BHA’er er begge fugtighedsbevarende stoffer – ingredienser, der hjælper din hud med at tiltrække og holde mere fugt.

Forebyggelse eller helt eliminerende af akne:

AHA’er og BHA’er hjælper begge med acne ved at eksfoliere den døde hud, der kan føre til tilstoppede porer.

AHA’er vandopløselige, så de eksfolierer kun hudens overflade

AHA’er stimulerer kollagenproduktionen

AHA’er nedbryder det døde cellelag

AHA’er forbedre solskadet hud

AHA’er & BHA’er erstatter ikke retinol

BHA’er er olieopløselige

BHA’er også deres magi under hudoverfladen

BHA’er forhindrer udbrud på lang sigt

BHA’er mindsker porerne

AHA’er (stærke) skaber lysfølsomhed, brug altis Dacreme med SFP

BHA’er faktisk nogle fotobeskyttende effekter

BHA’er er mindre irriterende, på grund af deres større molekylestørrelser og antiinflammatoriske fordele

Hvis du har pigmentering er AHA’er og BHA’er perfekte sammen, for en mørkere hud er BHA’er i forkus, og derfor bør dit produkt indeholde mere BHA. I modsætning til AHA’er udløser de ikke postinflammatorisk hyperpigmentering, hvilket er en risiko for mange etniciteter. Da BHA’er også giver dig en vis fotobeskyttelse, har du også mindre risiko for at skabe nyt pigment. Fælles for alle punkter i denne skrivelse er, at huske at bruge dagcreme med SPF men i sær er det vigtigt til dig der har tendens til hyperpigmentering.

Hvis du har rynker er glykolsyre, mælkesyre og salicylsyre har alle vist sig at medføre ændringer i hudtykkelse og dybde og antal fine linjer og rynker. Hertil vil jeg henvise til din hudplejeterapeut, det kan de hjælpe med styrken af AHA & BHA til lige præcis din hud.

Hvis du er velsignet med “normal” hud: velopdragen hud og ikke har nogen store bekymringer, er alt hvad du behøver fra din syre, mild peeling og lysning. Jeg foreslår AHA & BHA Gentle Exfoliator af IZANEL Copenhagen.